Kok in Purmerend (vrijwilliger)

Prinsenstichting, Leviaan en RSWP (WonenPlus) hebben een samenwerkingsverband op het gebied van Samen Eten op drie steunpunten in Purmerend. Hier ontmoeten cliënten en buurtbewoners elkaar onder het genot van een warme maaltijd. Per week wordt op totaal 10 avonden, verdeeld over de drie locaties, gekookt door vrijwillige koks. Om de werkdruk voor deze koks te verlichten zijn wij voor hen op zoek naar collega’s die het leuk vinden om één of twee keer per week of per maand een maaltijd te koken voor zo’n 20 tot 25 personen.

Workshop door professionele kok

Nu begrijpen wij dat het bereiden van een dergelijk grote maaltijd niet voor iedereen eenvoudig zal zijn. Daarom organiseren wij in het najaar een gratis workshop “koken voor grotere groepen”, waar men van een ervaren, professionele kok een aantal vaardigheden leert, die bijdragen aan een goede maaltijd. Het draait hier niet om speciale recepten maar om kooktechniek en kookmethodiek.

De workshop staat garant voor een gezellige, leerzame avond waar meteen ook de maaltijd bereid wordt voor de deelnemer van die avond op het steunpunt. Wij hopen u hiermee enthousiast te maken om ons enkele avonden bij te staan op de steunpunten.

Werktijden en locaties

De steunpunten zijn open van 17.00 uur tot 19.30 uur. De koks beginnen een halfuurtje eerder.
De steunpunten zijn:

  • Steunpunt Weidevenne (inval kookvrijwilligers gezocht)  Abel Tasmanplein 54  1448 NL Purmerend
  • Steunpunt Purmer-noord (kookvrijwilligers gezocht) Overlanderstraat 650  1445 CW Purmerend
  • Steunpunt Purmerend (kookvrijwilligers gezocht) R.Garrelsstraat 2  1443 LH Purmerend

Aanmelden als vrijwilliger

Lijkt deze vacature u leuk? U kunt zich als vrijwilliger voor de workshop opgeven telefonisch bij het servicepunt RSWP Purmerend. Dagelijks bereikbaar tussen 9 en 12 uur op 0299 426364. Er wordt daarna  zo snel mogelijk contact met u opgenomen.