De Regionale Stichting Wonen Plus (RSWP) helpt ouderen of mensen met een beperking. Dat doet RSWP met de inzet van tientallen vrijwilligers. Wij zijn op zoek naar ‘groene vingers’, ofwel naar mensen die het fijn vinden om zo nu en dan een paar uurtjes in de tuin en dus in de buitenlucht te werken. Dan kun je denken aan licht snoeiwerk, grasmaaien, onkruid wieden of plantjes in de grond zetten. Een tuinklus mag niet langer dan 2 uur duren en de vrijwilliger ontvangt daarvoor een vergoeding van € 5,00 per uur.
De aanvragen komen binnen bij het servicepunt van RSWP en worden na overleg aan u gekoppeld.
Hulpvragers mogen een beperkt aantal keren per jaar een beroep doen op de tuinvrijwilligers van RSWP. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor de afvoer van het groene afval (de groene bak klaarzetten).
Nadat de klus is geklaard meldt de vrijwilliger de klus af bij het servicepunt.

RIVM maatregelen

Voor de werkzaamheden in de tuin zijn de RIVM maatregelen van toepassing. De abonnee blijft binnen. Als vrijwilliger bereik je de tuin buitenom. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van eigen gereedschap. En bij klachten ga je niet naar de afspraak.

Wat bieden we je?

De ervaring leert dat het vrijwilligerswerk buitengewoon wordt gewaardeerd. Het is gezond werk, er ontstaan leuke contacten en de iedereen is blij met het fraai onderhouden tuintjes. Kortom, het (snoei-)mes snijdt ook hier aan alle kanten.

Interesse in deze vacature?

Lijkt het je leuk om je in te zetten als tuinvrijwilliger bij RSWP? Neem dan contact op met het servicepunt van RSWP op telefoonnummer 0299-426364.