Spontane actie vrijwilliger RSWP

Purmerend juli 21, 2020

Jarenlang werkte zij in een ziekenhuis. Zorg voor de medemens loopt door haar aderen. Nog altijd houdt dat niet op. Heleen van Brederode meldde zich als vrijwilliger bij RSWP (Wonen Plus). Inmiddels hoort zij al zo’n tien jaar tot de harde kern van vrijwilligers die wekelijks een bezoekje brengen aan abonnees van RSWP. Vaak zijn het alleenstaande ouderen die een bezoekje meer dan waarderen. Van het één komt vaak het ander. Zo gebeurde het dat Heleen sinds begin van dit jaar op bezoek gaat bij een dame met een achtergrond uit dezelfde streek. Beiden herkennen de verhalen uit hun jeugd. Al wandelend kwamen zij erachter dat zij nog veel meer met elkaar gemeen hebben. Niet alleen hun achtergrond, maar ook hun belangstelling en hobby’s vertonen overeenkomsten.

De coronacrisis gooide roet in het eten. De wekelijkse wandelingetjes en gesprekjes werden abrupt afgebroken. Heleen bleef echter wel de wekelijkse boodschappen doen voor meerdere RSWP abonnees. En tijdens dat boodschappen doen zag zij een leuke aanbieding. Een frambozenstruikje voor niet te veel geld. Heleen kocht er twee. Ze wist bijna zeker dat de dame die zij voor de crisis bezocht zo’n struikje zeer zou waarderen. Haar vermoedens werden bevestigd.

Toen Heleen na het opheffen van de strengste maatregelen weer bij de dame op bezoek ging, trof zij een enthousiaste RSWP abonnee aan. Het frambozenstruikje had prachtige bloesem gedragen en die waren inmiddels uitgegroeid tot veelbelovende de frambozen.

Iedereen blij. En voor RSWP is het fantastisch om te mogen rekenen op vrijwilligers zoals Heleen. Samen werken we aan het creëren van hele mooie en dierbare momenten.

Ook zin en tijd om bij iemand in jouw omgeving op bezoek te gaan? Je kunt iedere werkdag van 9.00 uur tot 12.00 uur bellen naar het servicepunt van RSWP (WonenPlus) 0299-426364 en vragen naar een consulent. Dan kunnen wij bespreken wat de mogelijkheden zijn.