“Ook na mijn werkbare leven ben ik doorgegaan met vrijwilligerswerk”

Purmerend oktober 7, 2019

Uit het leven van een oud vrijwilliger

Jarenlang heb ik naast mijn volledige baan, vrijwilligerswerk gedaan. Activiteiten georganiseerd op de basisschool van mijn kinderen, helpen klussen, meegaan als begeleider. Ook heb ik mij ingezet bij het buurtopbouwwerk in een wijk in Purmerend. Vergaderingen en de voorbereidingen van diverse activiteiten vonden plaats in een flat die beschikbaar was gesteld door de gemeente. Koninginnedag was altijd een groot feest zowel voor kinderen als volwassenen. Met leuke spelletjes, een Rad van Avontuur en voor de inwendige mens diverse dranken en versnaperingen. Vanuit het buurtopbouwwerk is er werkgroep samengesteld die jeugdtheater is gaan organiseren. De voorstellingen werden gehouden in verschillende buurthuizen. Voor een klein bedrag konden de kinderen naar de voorstellingen. Het was geweldig om te zien hoe de kinderen genoten. Door veel enthousiasme en een goede samenwerking konden we dit tot stand brengen.

Ik ben van mening dat vrijwilligerswerk erg belangrijk is, zowel voor jezelf als voor de organisatie waarvoor je werkt. Zonder vrijwilligers zijn er geen sportverenigingen, krijgen mensen in een verpleeghuis dat stukje extra aandacht niet meer, kunnen mensen niet meer aankloppen voor hulp bij klussen of de vraag voor een praatje. Maar kan er geen kerstfeest meer gevierd worden op scholen en kunnen er geen schoolreisjes en sportdagen meer georganiseerd worden.

Ook vrijwilliger worden?
Heb je nog tijd over en lijkt het je leuk om iets voor een ander te kunnen betekenen, geef je dan op voor vrijwilligerswerk, o.a. bij RSWP Purmerend. Je kunt iedere werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur bellen voor informatie naar 0299 426 364.