Nieuw: Sociaal Team Oostzaan

Oostzaan januari 17, 2020

Op dinsdag 7 januari is het Sociaal Team Oostzaan gestart. De afgelopen jaren konden inwoners voor hun hulp en/of ondersteuningsvragen terecht bij het Servicepunt WWZ, dat gerund werd door vrijwilligers. Dit servicepunt is gestopt vanaf 1 januari.

Wethouder Niels Bonenkamp: “Dat we tot nu toe inwoners hebben kunnen ondersteunen met de inzet van vrijwilligers is prijzenswaardig. Met de start van het Sociaal Team kunnen we nog meer doen voor inwoners. Het Sociaal Team kan zo nodig ook ondersteunen bij onderliggende vragen en oorzaken. Bovendien vormt het team de directe toegang naar gespecialiseerde hulp bij complexere vragen. Dat kun en mag je niet vragen van vrijwilligers, daar heb je beroepskrachten voor nodig.”

Er wordt gewerkt

Het inloopspreekuur wordt gehouden in de ruimte, die is vrijgekomen door het inkrimpen van de bibliotheek. De komende periode wordt deze ruimte omgebouwd tot een centrale plek voor meerdere sociale doeleinden. Het Sociaal Team maakt tijdens de werkzaamheden wel gebruik van deze ruimte of zonodig van een andere ruimte op de begane grond van de Kunstgreep.

Inloopspreekuur

Heeft u een vraag over dagbesteding, geld, gezinsrelaties, opgroeien, opvoeden, welzijn, werk, wonen of zorg. Voor uzelf, voor een familielid, vriend of buur? Kom dan langs op het gratis inloopspreekuur van het Sociaal Team. Samen met u kijken de medewerkers naar wat u zelf kunt doen of met hulp van mensen in uw omgeving. Lukt dit niet, dan zoeken we gezamenlijk naar gespecialiseerde hulp.

Waar en wanneer?

U bent welkom op dinsdag van 9.30 – 12.00 uur en woensdagmiddag van 16.00 – 18.00 uur in de Kunstgreep, locatie van de Bieb, Kerkbuurt 4 in Oostzaan. Het team is tijdens de openingstijden ook bereikbaar op 06 5009 8574.

(bron: persbericht gemeente Oostzaan)