“Met veel plezier vrijwilliger bij RSWP”

Purmerend januari 7, 2020

Uit het leven van een vrijwilliger

“Een ontzettend leuke avond en ik ga nu ook mensen thuis bezoeken”

Het was feest bij de Regionale Stichting Wonen Plus-RSWP!
Alle vrijwilligers van RSWP Purmerend waren uitgenodigd voor een gezellige feestavond. Ook Nelie werd uitgenodigd. Een nieuwe vrijwilliger die zo nu en dan een dienst draait voor de Telefooncirkel. De Telefooncirkel is een groep mensen die elkaar dagelijks even opbelt om te horen hoe het gaat. Ook hier zijn vrijwilligers aan verbonden om deze op te starten en af te sluiten.

Nelie komt zelf ’s avonds eigenlijk niet meer buiten de deur. Haar netwerk waar ze mee op pad zou kunnen gaan is niet groot. En zelf in de avond naar buiten doet zij liever niet. Nelie nam contact op met het servicepunt van RSWP om zich af te melden voor het vrijwilligersfeest. De vrijwilliger van het servicepunt hoorde dat Nelie best graag naar het feest zou willen, maar dat het bezwaarlijk was om erheen te gaan. Het servicepunt heeft direct geregeld dat Nelie opgehaald en thuisgebracht werd door een andere vrijwilliger. Het werd een prachtige avond. Verschillende vrijwilligers leerden elkaar kennen en zo ontstonden er weer nieuwe contacten.

Wil je ook je netwerk vergroten?
Denk eens aan vrijwilligerswerk bij RSWP. Er zijn verschillende vacatures. Ook Nelie is begonnen als vrijwilliger van de Telefooncirkel in haar vertrouwde omgeving thuis. Na gesprekken op het vrijwilligersfeest is zij enthousiast geworden voor het bezoeken van abonnees thuis. Dit kan zij doen op een eigen gekozen tijdstip en hoeft dus voor het vrijwilligerswerk niet ’s avonds de deur uit.

Ook zin in vrijwilligerswerk?
Wil jij ook jouw steentje bijdragen? Neem dan contact met ons op via het servicepunt van RSWP. Telnr: 0299 426364