Mantelzorg: dat vinden wij heel bijzonder!

Waterland november 28, 2019

Onlangs hebben de mantelzorgers van gemeente Waterland van RSWP een volledig verzorgde high tea ontvangen in de Bolder. Een verwendag want mantelzorg vinden wij namelijk niet gewoon, dat vinden wij heel bijzonder!

De tijden zijn veranderd. Veel mensen werken, gezinnen worden onderhouden door tweeverdieners, het huishouden moet gedaan worden, kinderen naar sportclubjes gebracht en geholpen met hun huiswerk. Dan daarnaast je ouders verzorgen, of ouders elkaar, kinderen bovengemiddelde zorg verlenen, of je broer of zus: naastenliefde pur sang!

Daarom heeft Jan Peter van der Valk van Kernpraktijken Ooster EE een opsteker gegeven aan de mantelzorgers vanuit de ondernemersvereniging Waterland. Een extra compliment in de vorm van een prachtige bos bloemen verzorgd door bloemenatelier Roos. RSWP heeft de bloemen thuis laten bezorgen voor iedereen die niet aanwezig was. Wethouder Ton van Nieuwkerk deed het openingswoord en bedankte alle mantelzorgers en deelde zijn complimenten.

Het was een fijne middag waarbij onze vrijwilligers samen met de Bolder hard hebben gewerkt om alles op rolletjes te laten verlopen en iedereen in de watten te leggen. Natuurlijk was er dit jaar ook weer de wensboom: iedereen mocht een wens indienen en op de wensboom hangen. Daaruit worden twee wensen vervuld die voor het einde van het jaar bekend worden gemaakt.

De high tea was geweldig verzorgd door de cateraars: De Taanketel, Land en Zeezicht, De Visscher en Jesse groenten en fruit. Iedereen heeft gesmuld van soep, zalmbonbons, carpaccio bonbons, sandwiches, scones, bonbons, macarons en een als dessert een heerlijke taart van Bakkerij Gutter als dank voor de verrichte mantelzorg.

De complimenten en de bloemen werden aan het einde in ontvangst genomen door alle mantelzorgers. Mantelzorgers: wij nemen voor u onze hoed af! Bedankt voor al uw goede zorgen! RSWP dankt iedereen die heeft geholpen met het verzorgen van deze heerlijke middag.