In Wormerland is RSWP aanwezig met:

Dienstencentrum Wormerland

In Wormerland valt RSWP onder het Dienstencentrum Wormerland en u vindt ons in ‘De Omslag’ in het winkelcentrum in Wormer.

Op het servicepunt werken enthousiaste vrijwilligers. Inwoners uit Wormerland kunnen hier terecht voor het aanvragen van praktische hulp, persoonlijke ondersteuning of het aanvragen van een wijkbus rit. Zie onderstaand ons totale aanbod van diensten. Tijdens de openingstijden kunt u ook langskomen met vragen over wonen, zorg en welzijn.

Mantelzorgondersteuning

Heeft u mantelzorg of geeft u mantelzorg en woont u in Wormerland? Dan kunt u voor vragen, advies of een gesprek contact opnemen met de consulent mantelzorgondersteuning. Ook vinden er regelmatig mantelzorgcafés plaats en verzorgt het Dienstencentrum de mantelzorgwaardering voor Wormerland.

Dienstencentrum in de kleine kernen

Elke derde vrijdag van de maand is er Samen aan tafel in het Dorpshuis van Wijdewormer. Hier is ook een consulent van het Dienstencentrum aanwezig waar u terecht kunt met al uw vragen over de voorzieningen die wij bieden. Ook kunt u hier met de consulent een afspraak maken voor individuele ondersteuning (aan huis). Bijvoorbeeld met het helpen bij het invullen van formulieren of advies en ondersteuning op maat. Tevens organiseren we diverse bijeenkomsten in verschillende dorpshuizen, als informatiebijeenkomsten, gezellige lunches en ontmoetingsactiviteiten voor de inwoners van Oostknollendam, Spijkerboor, Jisp en Neck/Wijdewormer.

Inloopspreekuren Sociaal Team Wormerland

Heeft u vragen op het gebied van dagbesteding, geld, gezinsrelaties, opgroeien, opvoeden, welzijn, werk, wonen of zorg. Voor uzelf of voor een familielid, vriend of buur? Dan kunt u terecht bij het gratis inloopspreekuur van het Sociaal Team Wormerland. Samen met u kijken de medewerkers van het Sociaal Team Wormerland naar wat u zelf kunt doen of met hulp van mensen in uw omgeving. Lukt dit niet, dan zoeken we gezamenlijk naar gespecialiseerde hulp.

Waar en wanneer?

  • Het gratis inloopspreekuur is op dinsdag tussen 13.30 – 16.00 uur. Locatie: De Omslag, Faunastraat 68 te Wormer. Door coronamaatregelen kunt u één volwassen persoon meenemen, geen kinderen
  • Bel naar het Sociaal Team op dinsdag en woensdag tussen 13.30 – 16.00 uur op 06-5807 6672
  • Stuur een mail met uw vraag naar sociaalteam@wormerland.nl
  • Stuur een WhatsApp bericht met uw vraag naar 06-5807 6672

Betaalde dienstverlening Tuinonderhoud

De betaalde dienstverlening tuinonderhoud is voor kwetsbare ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking die het zelf niet meer kunnen en niemand uit het netwerk heeft om dit te doen. Het gaat om klein tuinonderhoud zoals gras maaien, onkruid wieden of een struik snoeien.
De klant betaalt hiervoor € 7,50 per uur aan RSWP. De vrijwilliger kan € 5,00 per uur declareren bij RSWP. Van het bedrag dat de abonnee per uur betaalt gaat € 5,00 per uur naar de vrijwilliger (vrijwilligersvergoeding). Het overige bedrag van € 3,- wordt besteed aan bijvoorbeeld scholing, vrijwilligersbijeenkomst, extra tuingereedschap)

RSWP Wormerland

Dienstencentrum Wormerland
Tel.:075-6419668
Faunastraat 68
1531 WH Wormer
info@dcwormerland.nl
maandag t/m vrijdag 09.30 - 12.00 uur

Formulieren