In Purmerend is RSWP aanwezig met:

  • Servicepunt WonenPlus
  • Sociale activiteiten in Purmerend waaronder gezamenlijke maaltijden
  • Boodschappendienst in samenwerking met Deen
  • Senioren Woonadviseur
  • Mantelzorgondersteuning
  • Ondersteuning jonge mantelzorgers
  • Energiecoach Purmerend
  • Telefooncirkel

Servicepunt WonenPlus Purmerend

Op het servicepunt WonenPlus Purmerend werken enthousiaste vrijwilligers en kunnen abonnees praktische diensten en persoonlijke ondersteuning aanvragen. Zie onderstaand ons aanbod en activiteiten. Tijdens de openingstijden kunt u altijd langskomen voor informatie of inschrijving

Boodschappendienst

In samenwerking met Deen is deze dienst gestart. Abonnees geven wekelijks een boodschappenlijstje door (minimaal 20 euro) en deze worden door vrijwilligers thuisbezorgd en indien gewenst in de (koel)kast gedaan. Uw boodschappen worden op het afgesproken moment bij u thuis bezorgd. Voor deze service betaalt u € 2,50 per bezorging.

Senioren Woonadviseur

Bent u al klaar voor de toekomst met betrekking tot wonen? bijvoorbeeld aanpassingen in de woning, eventueel verhuizen? Neem contact op met de senioren woonadviseur voor een vrijblijvende afspraak. De woonadviseur inventariseert de woonwensen, brengt deze in kaart en geeft advies bij het nemen van de juiste stappen.

Mantelzorgondersteuning

Heeft u mantelzorg of geeft u mantelzorg en woont u in Purmerend? Dan kunt u voor vragen, advies of een gesprek contact opnemen met de consulent mantelzorgondersteuning.

Ondersteuning jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met een gezinslid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Deze kinderen en jongeren hebben extra zorgtaken, maken zij zich zorgen of ervaren een zorgtekort in het gezin. Deze situatie kan een grote impact hebben op hun leven. Onze consulent is er voor hen en voor professionals rondom de jonge mantelzorgers (zoals onderwijs, sportverenigingen, etc.). Bel of app onze consulent Marianne 06 38931980 of mail m.dewolf@rswp.eu

Energiecoach

Een energiecoach komt bij de mensen thuis. Met dit bezoek, de behoeftes van de bewoner, de woning en de energie(jaar)nota geeft de energiecoach tips en advies op maat, speciaal voor deze woning. Dit kunnen slimme tips zijn of grotere investeringen. Het doel van het project is bewustwording van het energieverbruik en lagere woonlasten voor bewoners met behulp van laagdrempelige aanpassingen. Bovendien: de advisering door Energiecoaches is gratis.

Telefooncirkel

Deelnemers van de telefooncirkel worden iedere ochtend kort gebeld door een van de deelnemers van de telefooncirkel, vervolgens belt de deelnemer de volgende deelnemer van de cirkel. Dit zijn korte gesprekjes om te horen hoe het gaat en of de deelnemer goed is opgestaan. Dit geeft een veilig gevoel en wordt ervaren als een prettig contactmoment. De telefooncirkel wordt opgestart en afgesloten door een vrijwilliger.

RSWP Purmerend

RSWP Purmerend
Tel.:0299 426364
Kometenstraat 6B
1443 BA Purmerend
wonenpluspurmerend@rswp.nl
Openingstijden: maandag - vrijdag: 09.00 - 12.00 uur

Formulieren