Jezelf kunnen zijn is een recht voor iedereen

Purmerend mei 10, 2019

Op donderdag 16 mei, vanaf 14.30 uur,  is in restaurant ‘de Populier’ van De Rusthoeve (Wolthuissingel 1 te Purmerend), een informatieve en boeiende middag over seksuele en genderdiversiteit binnen de ouderenzorg.

Nog teveel ‘roze’ ouderen durven niet zichzelf te zijn in hun eigen woonomgeving en krijgen te maken met respectloos gedrag, onkunde of onbegrip.

Mannen die op mannen vallen, vrouwen die op vrouwen vallen, mannen die zich een vrouw voelen of zich niet uitgesproken kunnen identificeren met een geslacht. Het kan en mag er allemaal zijn. Hoe kun je je zelf zijn en hoe ga je hiermee om als zorgverlener, (mede)bewoner of familielid?

Jezelf kunnen zijn is een recht voor iedereen

Speciale gast deze middag is schrijfster Eveline van de Putte. Zij breekt een lans voor LHBTI* ouderen. Zij schreef twee boeken over het onderwerp; ‘Stormachtig stil, levensverhalen van roze ouderen’ en ‘Nieuwe namen, levensverhalen van transgender ouderen. In Tour d’Amour spraken over de kloof van taboes en onwetendheid

Voor de St. Wonen en Zorg is Tour d’Amour een van de manieren om de visie op diversiteit te delen en te luisteren naar ideeën en meningen vanuit de omgeving. Twee locaties van SWZP zijn al langere tijd in het bezit van de Roze Loper: een erkenning voor zorginstellingen die aandacht besteden aan seksuele- en genderdiversiteit.

*LHBTI staat voor lesbische vrouwen (L), homoseksuele mannen (H), biseksuelen (B), transgenders (T) en intersekse personen (I).

De Tour d’Amour wordt georganiseerd samen met de gemeente Purmerend, Stichting Wonen en Zorg Purmerend en RSWP.