Samenwerking met MEE

Samenwerking met MEE november 28, 2018

Onlangs zijn MEE Amstel en Zaan en RSWP een samenwerking aangegaan om intensief samen te gaan werken. Heeft MEE Amstel en Zaan zijn kracht in de formele zorg, RSWP is actief in de informele zorg in Zaanstreek/Waterland.

Beide organisaties werken al jaren in hetzelfde werkgebied. Om te leren van elkaars expertise en elkaar eenvoudiger te vinden zijn hier nu afspraken over gemaakt. De komende periode wordt gekeken waar behoefte aan is bij de medewerkers en de inwoners. Per regio wordt een plan gemaakt met als doel dat de samenwerking tussen informele en formele zorg optimaal is.

“Ook onze opdrachtgevers, veelal dezelfde gemeenten, zijn voorstanders dat er meer verbindingen tussen organisaties worden gelegd. Door de steeds intensievere vragen van onze cliënten, is het fijn om MEE snel in te zetten, bijvoorbeeld in de vorm van cliëntondersteuning ” vertelt Miriam Uitterhoeve, directeur RSWP. Len van Eeden, regiomanager bij MEE, vult aan “ook voor onze cliënten is het fijn als vroegtijdig vrijwilligerswerk in beeld komt. Zowel om vrijwilligerswerk te gaan doen als ondersteuning door een vrijwilliger. Hier heeft RSWP weer zijn kracht zitten.”