Inloopspreekuren Sociaal Team Wormerland

Wormerland maart 16, 2018

Vanaf 15 maart starten de inloopspreekuren van het Sociaal Team Wormerland. Deze gratis spreekuren zijn bestemd voor alle inwoners van de gemeente Wormerland. Inwoners kunnen daar terecht voor hulp en ondersteuning op het gebied van zorg, welzijn, dagbesteding, werk, wonen, gezinsrelaties of geld. Voor henzelf of een familielid, vriend of buur. Inwoner en medewerker van het Sociaal Team Wormerland kijken wat iemand zelf kan doen of met hulp van mensen in hun eigen omgeving. Lukt dit niet, dan zoeken zij gezamenlijk naar gespecialiseerde hulp. Het Sociaal Team Wormerland is een samenwerking van SMD Zaanstreek Waterland, MEE Amstel & Zaan, Zorgcirkel en gemeente Wormerland.

Waar en wanneer?
De inwoners kunnen terecht op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.30 tot 16.00 uur in het Dienstencentrum Wormerland, gevestigd in de Omslag, Faunastraat 68 te Wormer. Tijdens de inloopspreekuren is het Sociaal Team Wormerland ook bereikbaar op 06-58076672. We onderzoeken of we de mogelijkheden kunnen uitbreiden met bijvoorbeeld informatie op het web, mailen of digitaal vragen stellen.

Wat als er meer aan de hand is?
Nieuw is dat inwoners nu ook over zichzelf of een ander een melding kunnen doen door naar de bovenvermelde spreekuren te komen. Ook als er meer aan de hand is; als er sprake is van problemen op meerdere leefgebieden. Dan wordt er een plan gemaakt in het integraal casusoverleg. Ongeacht of de situatie door een inwoner of een organisatie is gemeld.

Hoe weten inwoners van het bestaan van de inloopspreekuren?
In de media en op de website van de gemeente worden inwoners geïnformeerd over de start van de inloopspreekuren. De berichtgeving over de inloopspreekuren wordt regelmatig in de media herhaald.

Kan ik inwoners verwijzen naar het inloopspreekuur?
Iedereen kan inwoners verwijzen naar het Sociaal Team.

En in Oostzaan?
OVER-gemeenten werkt voor de inwoners van de gemeenten Wormerland en Oostzaan. In Oostzaan wordt nog besloten hoe de toegang voor inwoners verbeterd kan worden. Tot die tijd kunnen alle inwoners met vragen inlopen bij het Servicepunt WWZ. Het Servicepunt is geopend op dinsdag en donderdag van 09. 00 – 12.00 uur in de bibliotheek, gevestigd Kerkbuurt 4 te Oostzaan. Ook kunnen inwoners voor vragen een e-mail sturen naar servicepuntwwz@over-gemeenten.nl of tijdens de openingstijden bellen met 075-6840011. De vrijwilligers en professionals van het Servicepunt helpen de inwoners zoveel mogelijk zelf of verwijzen naar de juiste organisatie of gemeentelijke afdeling.