“Ik knap op van het zondagmiddagpodium”

Wormerland oktober 31, 2018

Iedere 3e zondag van de maand organiseert RSWP Wormerland een ZondagmiddagPodium in De Omslag in Wormer. Dit is een gezellige middag met een leuke band of koor en een hapje en drankje. Afgelopen zondag speelde de FBI Jazzband het dak er af, maar dat ze ook een beetje genezend werken hadden zij zelf ook niet verwacht.

Ik sta nog even buiten met de mannen van de band te praten over hoe laat ze starten met spelen, als ik een tengere dame met rollator zie twijfelen bij de ingang. “Lukt het met de rollator over de drempel, zal ik u even helpen?” vraag ik. “Nee hoor, dat lukt wel”, zegt ze. “Alleen weet ik niet goed of het wel wat voor mij is. Wat gaat er eigenlijk gebeuren?” Ik wijs naar de heren van de band (allemaal strak in pak) en zeg dat de mannen straks een lekker moppie muziek gaan spelen. Dat ze een kopje koffie of thee van ons krijgt en in de pauze een frisje of misschien een lekker wijntje, als ze daar van houdt. Ze kijkt me aan en zegt een beetje vertwijfeld, maar ik zie haar ogen al een beetje twinkelen, “Zal ik dan maar naar binnen gaan”. “Dat zou ik maar doen, u vindt het vast gezellig!” zeg ik. Ze wandelt voorzichtig met haar rollator naar binnen, ik help haar met jas, zet haar rollator in de garderobe en help haar naar een stoel. Ze ziet er heel breekbaar uit.

Tijdens het optreden zie ik haar genieten, klappend en meedeinend op de muziek. Ze kijkt me op een gegeven moment aan en geeft me een dikke knipoog. Mooi, denk ik, ze heeft het naar haar zin.

Rond 16 uur zet de band het laatste nummer in en bedanken het publiek. Er volgt nog een groot applaus en daarna staan de meeste mensen op om weer richting huis te vertrekken. Ik zoek ondertussen naar ‘mijn’ mevrouw en tot mijn verbazing zie ik haar al met haar jas aan staan en ze wandelt naar de uitgang, zonder haar rollator! Net als ik achter haar aan ga, draait ze zich verschrikt om. Ze ziet me en we schieten tegelijkertijd in de lach. “Ik vergeet gewoon mijn rollator mee te nemen. Moet je nagaan hoe ik opgeknapt ben van die gezellige muziek. Had ik misschien toch een dansje moeten wagen!”

Wat muziek al niet kan doen. Ik gok dat we haar volgende maand weer zien bij het ZondagmiddagPodium