Filmproject BuurtBLIK ontvangt € 1.500,00

Purmerend maart 12, 2019

Zaterdag 9 maart jl. ontving RSWP op het kantoor van ING Purmerend een cheque van € 1.500,00, na genomineerd te zijn uit de vele aanmeldingen voor “Help Nederland Vooruit”. Help Nederland vooruit is een initiatief van ING om lokale initiatieven, om andere mensen te helpen, te ondersteunen.

Dit fraaie resultaat komt geheel ten goede aan het project Buurtblik. Een project waarbij senioren worden gemotiveerd om deel te nemen aan verschillende activiteiten ter bestrijding van eenzaamheid. Namens Monique Spliet en Carola Groot bedankt RSWP alle mensen die op ons fantastische project hebben gestemd.

BuurtBLIK Purmerend is een filmproject voor en door senioren, waarbij senioren in 2-tallen, met iPad en microfoon, op pad gaat om activiteiten voor senioren in Purmerend te bezoeken. Op deze manier brengen zij d.m.v. film en interview leuke en gezellige activiteiten in beeld waar senioren aan mee kunnen doen. Een soort “Uit-agenda” voor senioren in Purmerend. Wij hopen door het vertonen van de film senioren te enthousiasmeren om actief deel te nemen aan activiteiten om zo hun sociale leven leuker en gezelliger te maken. RSWP kan hier actief bijdragen om senioren over de drempel te tillen door de inzet van vele professionele vrijwilligers!

De gehele film, die bestaat uit een compilatie van alle gefilmde activiteiten beleeft zijn première op 27 september 2019 in theater De Purmaryn in Purmerend. Na de première zal de film te zien zijn op meerdere locaties in Purmerend.