De praktijk tijdens coronaperiode

De praktijk tijdens coronaperiode mei 15, 2020

Gemak en ongemak bij de boodschappenservice RSWP

Willem en Fred vormen een mooi duo. Wekelijks gaan zij op pad om als vrijwilliger bij RSWP boodschappen te bezorgen bij mensen die zelf niet meer in staat zijn om boodschappen te doen. Normaal gesproken halen zij de kratten met boodschappen in de winkel die eerder in de week door abonnees zijn besteld bij het servicepunt van RSWP.

Willem en Fred brengen de boodschappen meestal tot achter de voordeur en zetten zo nodig de spullen in de kastjes en koelkast. Effe een gezellig praatje met de abonnee en hup …. daar gaan de mannen weer naar het volgende adres.

Zo gaat het normaal gesproken. Maar nu ‘het nieuwe normaal’ aan de orde is, gaat het anders. De vrijwilligers krijgen het boodschappenbriefje en doen de boodschappen. Die worden tot aan de voordeur bezorgd.

Vrijwilliger in coronaperiode
Willem en Fred doen nog steeds de boodschappen, maar nu gescheiden van elkaar. Weg met de gezelligheid. Natuurlijk hopen zij vurig dat zij weer snel samen op pad kunnen. De wekelijkse kletspraat met elkaar én ook met de abonnees missen ze enorm en worden gemist door de ‘vaste klanten’ van Willem en Fred. Het gemak van de thuisbezorgde boodschappen blijft, maar het ongemak van het gemiste gezellige praatje is hopelijk van korte duur.

Ook vrijwilliger worden? 
Neem contact op met het servicepunt RSWP in uw woonplaats of vul het contactformulier in.

(dit artikel is geplaatst bij Rodi Media)