Column: zomaar een dag bij WonenPlus

Column: zomaar een dag bij WonenPlus december 29, 2018

Als consulente RSWP Waterland (WonenPlus) is het elke dag weer anders. Afgelopen maand organiseerden wij de de dag van de mantelzorg en praktische ondersteuning voor onze inwoners.

Dag van de mantelzorg
In het Weeshuis in Monnickendam was een feestelijke high tea, verzorgd door Vluchtelingenwerk met hapjes uit allerlei landen van herkomst.
Wethouder Ton van Nieuwkerk en ik hielden een inleidend woord waarin wij onze waardering uitspraken voor het werk wat door de mantelzorgers is verricht. Mantelzorg is veelal geen keuze maar iets wat je overkomt, de zorg voor een naaste doe je uit liefde. Vaak is deze ondersteuning vanzelfsprekend. Daarom werden de mantelzorgers deze middag in het zonnetje gezet en kregen zij een waardering mee in de vorm van allerlei bonnen te besteden bij de plaatselijke middenstand.

Ondersteuning voor kwetsbare inwoners
Dit wordt gedaan met hulp van vrijwilligers bij onderhoud van tuinen, vervoer van en naar de dokter, kapper of overige activiteiten, ondersteuning bij administratie, klusjes in de woning, huisbezoeken, ondersteuning van de mantelzorger en nog zo veel meer. De ondersteuning wordt aangevraagd door én voor ouderen, chronisch zieken, of mensen met enige beperking. Ook degene die ondersteuning biedt, de mantelzorger, mag dit aanvragen.

Helpt u mee?
Om onze ondersteuning uit te voeren hebben wij enthousiaste vrijwilligers nodig die incidenteel of structureel 1,5 uur of meer tijd willen besteden aan het helpen van een buurtbewoner. Het is vaak een klein gebaar om iemand blij te maken. Dat wil toch iedereen?

Vrijwilligers bedanken
Wij zijn nu bezig met voorbereidingen voor de Nieuwjaarsbijeenkomst voor RSWP-vrijwilligers op 11 januari. Om zo onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

Deze column is geplaatst in het Waterlands Weekblad – december 2018