Column: Wonen met een plus voor iedereen!

Waterland september 8, 2018

In gemeente Waterland wordt er op allerlei vlakken veel  georganiseerd voor bewoners, sociaal, actief en creatief, u kunt het zo gek niet bedenken.

Als consulent van RSWP houd ik mij bezig met het organiseren van informatieve bijeenkomsten en activiteiten voor mantelzorgers en in het kader van eenzaamheid. Maar ook met het bieden van praktische hulp (WonenPlus). Zodat u prettig in uw huis en gemeente kunt blijven wonen. Ook als u niet meer zo goed ter been bent en een extra paar handen kunt gebruiken. Wonen met een plus dus voor iedereen!

De mantelzorger werk uit handen nemen

Laatst werd ik gebeld door een mantelzorger van haar ouders. Haar ouders waren beiden gelijktijdig in verschillende ziekenhuis opgenomen, de dochter reed van ziekenhuis naar ziekenhuis op bezoek. De dochter liep op haar tenen door het al langdurig ondersteunen van haar ouders, de doktersafspraken, de ziekenhuisbezoeken en alles wat geregeld moest worden voor thuiskomst van haar ouders. Maar ook had ze haar eigen gezin met kinderen, huishouden en werk. Het ging niet meer en ze liep over. Ik heb direct voor de volgende dag een afspraak gemaakt. Binnen 1 week hebben wij de weekboodschappen overgenomen, de tuin is gesnoeid, een chauffeur voor controle afspraken bij de doktoren is ingezet en er is respijtzorg (vervangende mantelzorg door vrijwilliger)geleverd toen vader als eerste uit het ziekenhuis kwam en dochter aan het werk was. Er is een stuk ontzorgd en uit handen genomen zodat er geconcentreerd kan worden op herstel van de ouders.

Abonnee, vrijwilliger of stagiair worden bij RSWP Waterland

Wilt u abonnee worden? U bent van harte welkom voor een informatief gesprek! Of wilt u ook als vrijwilliger een bijdrage leveren? Wij kunnen werkelijk alle hulp gebruiken! Ook stagiaires zijn van harte welkom, kom eens langs voor een vrijblijvend gesprek! Neem contact op met het servicepunt van RSWP Waterland.

Column Waterlands Weekblad 6 september 2018