Column: Werken in Waterland

Waterland maart 28, 2019

MET DE HULP VAN AL ONZE VRIJWILLIGERS, IS VOOR ONS PLEZIER!

RSWP Waterland heeft een nieuwe consulente. Naast Caroline de Graaf gaat ook Tamara Traupe zich inzetten om kwetsbare inwoners te ondersteunen. Ons uitgangspunt is dat mensen zo lang mogelijk op een plezierige wij thuis kunnen blij wonen. Dat doen we samen met elkaar!

Wij verbazen ons er telkens weer over, met hoeveel liefde en passie er voor elkaar gezorgd wordt. Dat moeten we vooral samen blij doen. Belangrijk is ook om elkaar te blij zien en ondersteuning te durven vragen als dat nodig is. Maar zeker ook om met elkaar te genieten van allerlei activiteiten die mede door ons georganiseerd worden.

WAT DOEN WE

De Open Eettafel, een samenkomst waar samen heerlijk gegeten wordt. En wist u al dat wij een boodschappendienst hebben? Onze vrij bezorgen graag uw boodschappen thuis. Onder- houd aan uw tuin? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht.

Wij zetten ons ook in om mensen te ondersteunen die zorgen voor een ander, de zgn. mantelzorger. Vaak zien we dat de jongeren onder ons hierin worden vergeten; denk aan de zoon of dochter die zij chronisch zieke moeder altijd helpt om uit bed komen en haar ontbijt klaarmaakt vóórdat hij zij naar school gaat! Het gevolg kan zij dat hij/zij te laat op school komt en hierdoor een achterstand oploopt.

Onze focus is naast ondersteuning bieden, Samen Werken, Samen met elkaar, Samen met onze vrijwilligers, Samen met partners, Samen met andere organisaties, Samen met de gemeente, kortom samenwerking!

Neem gerust contact met ons op. Wij staan u/ je graag te woord!