Column: Wandelen en Nederlands leren

Waterland maart 4, 2019

Bij RSWP/WonenPlus zijn we gestart met een extra groep vrijwilligers die de Nederlandse taal nog niet genoeg machtig zijn. We hebben namelijk verschillende vrijwilligers die hier als vluchteling woonachtig zijn en graag iets terug willen doen voor onze maatschappij.

Door het verrichten van klusjes via WonenPlus, komen zij in aanraking met onze abonnees en leren zij meer en meer van de Nederlandse taal en cultuur. Het is fijn om te zien en horen hoe onze abonnees blij zijn met onze nieuwe groep behulpzame vrijwillige chauffeurs, tuinmannen, klusjesmannen en dames die huisbezoeken afleggen. Daarnaast is het mooi om te zien hoe behulpzaam zij zijn en zich nuttig voelen.

Juist omdat wij merken hoe fijn deze contacten verlopen, zoeken wij nu extra taalmaatjes. Om te wandelen met deze vrijwilligers in Monnickendam en gezellig in het Nederlands te kletsen. We starten in maart een dames- en een herenwandelgroep. U mag zich natuurlijk ook aanmelden voor huisbezoeken, chauffeursdiensten of allerhande andere klusjes en daarbij vermelden dat u wilt helpen om taal te verbeteren van deze vrijwilligers.

Helpt u mee de nieuwe inwoners van Monnickendam de Nederlandse taal te leren ?
De damesgroep start iedere dinsdag van 10:00 uur tot 11:00 uur, na afloop staat de koffie klaar. Start: 19 maart 2019 vanaf Hermanus Reyntjeslaan 2, 1141 HC Monnickendam.

De herengroep is iedere woensdag van 10:00 uur tot 11:00 uur, na afloop staat de koffie klaar. Start: 20 maart 2019 vanaf Hermanus Reyntjeslaan 2, 1141 HC Monnickendam.

Meld graag uw deelname aan bij RSWP Waterland: 0299 650 480 of wonenpluswaterland@rswp.eu.

Bij voldoende deelnemers gaan de wandelgroepen door.