Gebakactie in de Week tegen de Eenzaamheid

Purmerend oktober 6, 2020

Afgelopen vrijdag ging wethouder Harry Rotgans op bezoek bij mevrouw Mulder met een gebakje. Vanwege de beperkingen door de corona maatregelen werd het bezoek niet thuis afgelegd maar in een zaaltje in de Tien Gemeenten.

Mevrouw Mulder had zich opgegeven om bezoek te ontvangen. Juist in deze tijd waar uitstapjes en gezellige activiteiten geen doorgang kunnen vinden, kon mevrouw een bezoekje goed gebruiken. Het werd een gezellige middag waar verschillende onderwerpen ter sprake kwamen.

Tijdens het gesprek komt ter sprake wat mevrouw zoals bezighoudt en hoe het met haar gaat. Mevrouw Mulder is ontzettend geïnteresseerd in kunst en cultuur. Ze maakt graag uitstapjes naar het museum, theater of een ritje door de omgeving. Zij woont sinds kort in een aanleunwoning vlakbij de Tien Gemeenten en had gehoopt deel te kunnen nemen aan de uitjes en gezamenlijke maaltijden die normaal gesproken door de Tien Gemeenten worden aangeboden. Jammer genoeg is dit door de coronacrisis stil komen te liggen. Nu de uitjes nog maar zeer beperkt zijn duren de dagen lang.

Wethouder Rotgans benadrukte het belang van het bezoek. Juist nu in deze tijd. Een bezoekje brengen, een gezellig praatje én een gebakje bij de koffie …. het zijn de kleine dingen die het ‘m doen. Rotgans vindt het ‘bezoek met gebak’ een prima middel om in het kader van de Week tegen de Eenzaamheid daadwerkelijk iets te doen tegen de eenzaamheid onder de inwoners van Purmerend.

Lijkt het u leuk om zo nu en dan eens op bezoek te gaan bij iemand? Of iemand mee te nemen bij een uitstapje? Neem dan contact op met het servicepunt van RSWPWonenPlus op 0299-426364 of via wonenpluspurmerend@rswp.nl