RSWP zoekt vrijwilligers voor de telefooncirkel in Edam-Volendam Met uw telefoontje draagt u bij aan het doorbreken van gevoelens van eenzaamheid en onveiligheid.

Locatie: vanuit uw eigen huis

Tijd: doordeweeks en in het weekend

De telefooncirkel is een dagelijkse belronde langs acht tot tien alleenwonende mensen. Zo hebben zij elke dag contact met iemand en is er altijd iemand die weet hoe het met hen gaat. De deelnemers zijn inwoners van de voormalige Zeevanggebied, die het een prettig idee vinden iedere dag iemand te spreken. Of die de zekerheid willen hebben dat als er iets gebeurt, dat het zeker binnen 24 uur wordt ontdekt. Uw telefoontje is een goed begin van de dag. Als degene niet bereikbaar is, dan neemt u contact op met de naasten, familie of sleutelfiguren van de deelnemer.

Bijeenkomsten

Naast het dagelijkse telefoontje komen de deelnemers een aantal keer per jaar bij elkaar voor een bijeenkomst, zoals een koffieochtend of uitstapje. Als medewerker telefooncirkel helpt u mee bij het organiseren van de uitstapje.

Wat bieden wij u?

  • u krijgt training in gespreksvoeringstechniek, begeleiding en intervisie
  • u krijgt een onkostenvergoeding

VOG

Van vrijwilligers wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd, voor vrijwilligers van RSWP zijn hier geen kosten aan verbonden

Informatie en aanmelden

Van vrijwilligers wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd, voor vrijwilligers van RSWP zijn hier geen kosten aan verbonden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het servicepunt RSWP Edam-Volendam. Deze is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur op telefoonnummer 0299- 323101.